"От години живея в нечовешки условия и съм принуден да търпя постоянни наводнения от съседите си". Това се оплака Антон Тенев, който е трудноподвижен и освидетелстван от ТЕЛК като инвалид, цитиран от "Марица" .

Той е единственият българин в населявания предимно от роми блок на ул. „Бъндерица 18“ в район "Източен".

Мазилката в апартамента му навсякъде е олющена, на места бетонът е силно изронен и се вижда армировката, която е силно корозирала. Миризмата в стаите е непоносима, а терасата пък е паднала сама. 
 
Антон Тенев работи като пазач на помпа в ОП „Чистота“ и взема минимална заплата. Към нея той добавя и още 255 лв. инвалидна пенсия.
„Част от парите ми отиват за кредити, които съм теглил преди години. Не мога да ги върна, защото нямат право да запорират минималния ми доход. Всеки път обаче, когато получа 50-60 лв. премия, банката я прибира“, жалва се Антон.

Освен че е трудноподвижен, той има и има полиневропатия, страда от тежка форма на диабет и е инсулинозависим, а инхалаторът стои до леглото му. Една спринцовка инсулин му отива за два дена. Не е семеен, живял е с баща си, но от 20 години, откакто баща му е починал, е сам в мизерията. Използва само спалнята, защото това е единствената стая, в която има ток.

Електрическото захранване дало на късо при едно от четирите наводнения, на които бил подложен от съседите. Решил да не  оправя инсталацията, защото течовете над него били системни.

„Преди 2 години три дни течеше вода с налягане, защото беше спукан централният водопровод и никой не искаше да вземе мерки. Вкъщи на пода имаше 4 пръста вода“, разказва Антон Тенев. При друг случай пък течът бил от петия етаж и оливал плочата в продължение на месец, докато накрая съседите не се съгласили да отстранят проблема.
 


През годините многократно се опитвал да събере останалите жители на входа, за да решат казуса с постоянните наводнения, но безуспешно.
Дори изпратил писмо до районния кмет, в което помолил за оглед на условията, в които живее. Заключението на експертите било, че плочата е компрометирана заради непрекъснатите течове, идващи от живеещите на третия етаж.

Предписанието било - да си отстранят аварията. Тогава Тенев пожелал да бъде преместен в общинско жилище, но това му било отказано, тъй като има апартамент на негово име. Едно от условията за осигуряване на жилище от Общината е хората да не притежават собственост.

„Искам да се махна оттук и да реша проблема. Никога нищо няма да се оправи тук. Стига ми една боксониера. Ще харижа този апартамент на някого за по-малък или пък ако се намери малко жилище, за което да плащам наем 50 лв.“, твърди отчаяният Антон Тенев.