Талисманът на Капана. Така бе наречен преди 2 години в телевизионно предаване Митко от пловдивския квартал „Столипиново“. Винаги ведър, усмихнат и натоварен с чорапи, които предлага за продажба в центъра на Пловдив. Малко хора знаят, че Митко е със заболяване, но въпреки това работи буквално през целия си живот, пише „Телеграф“.

Припомняме, че именно той стана жертва на варненския адвокат Ивайло Пенов. Както БЛИЦ писа във видео, разпространено в социалните мрежи, се вижда как Пенов спори с Митко, после го удря с глава и разпилява стоката му.

Митко е учил малко – едва до шести клас. Израснал е по домове, но тежкият му живот не го е съкрушил. Точно обратното – дребничкият на ръст мъж винаги е усмихнат, дори когато „клиентите“ отказват да купят чорапите му.

Само в БЛИЦ! Лъсна неочаквана шашма на адвоката от "Капана", набил Митко! Арестуваха го

„Познаваме Митко от много години. Бяхме още деца, когато сме го виждали да продава чорапи из квартал „Капана“. Винаги е усмихнат и е много добродушен, коментират тийнейджъри, които обичат да посещават тесните улички в „Капана“.

„Винаги е усмихнат и добродушен. Казва, че с парите, които печели, купува лекарства на болната си майка и издържа брат си. Дали това е така, не знаем, но тъй като е много позитивен, винаги се усмихва и е готов да помогне на по-слабите, ние го харесваме“, обясняват работещите в квартала.

След побоя, на който бе подложен Митко, социалните мрежи буквално полудяха.

Шокиращи разкрития от миналото на адвоката от "Капана", набил Митко!

„Митко е дете със заболяване, отраснало в дом, което винаги е било принудено да се справя с живота. И за разлика от много други винаги е работил и никога не е крал. Но какъвто и да е Митко, никой няма право да удря друго човешко същество“, пише жена, която пояснява, че съпругът ѝ е преподавал навремето на Митко.

Самият той признава, че е учил едва до шести клас и от 25 години продава различни стоки из Пловдив. Казва, че живее в Столипиново. Една от версиите е, че всеки божи ден той върви пеша разстоянието от гетото до центъра, за да си продава чорапите. Преди да започне уличната търговия с тях, е продавал какво ли не друго – легени, сапуни, пластмасови кофи.