Възрастен мъж на около 70 години, с малко име Иван, е жертва на огнената стихия, която се разрази тази вечер в ромската махала на Бургас – кв. Кумлука, за която БЛИЦ вече съобщи.

Пожарът е избухнал именно от дома на самотния мъж, който е бил трудноподвижен и заради силния вятър за секунди обхванал дърводелския цех, намиращ се в съседство, информира Флагман.бг. Близо 2 часа три екипа пожарникари се бореха с бушуващия огън.

В дърводелския цех е имало силно запалими вещества, сред които и газови бутилки. Огнеборците обаче успяха да овладеят пожара преди бутилките да се взривят и така прекратиха още по-голяма трагедия. 

Иван е имал много тежка съдба. Имал е много по-млада от него жена, която обаче го е изоставила. Малко след това го е напуснал и синът им. Останал с майка си, която е била болна.

Основно той се грижел за нея. Преди няколко години обаче е получил инсулт и оттогава е бил трудноподвижен, едва се движел с патерици. След като починала и майка му, останал съвсем сам. За него се грижели съседи. 

„Допреди няколко месеца го виждахме да обикаля около къщата с патериците, но последно време изобщо не е излизал, явно състоянието му се е влошило. Много жалко, добър човек беше“, каза съседка на жертвата от близкия блок. 

Къщата му е изгоряла напълно, дърводелския цех също е изпепелен. Собственикът е уведомен. Той е бил на почивка, когато са му съобщили за трагедията. В момента пътува за Бургас. Живущите в района казаха, че притежавал цеха от поне 10 години и това му е основната дейност.

„Горкият човек, целият му бизнес, целият му свят се срина“, жалят съседите на дърводелеца.