Кметът на Дупница Първан Дангов съобщи, че утре ще разпореди вътрешна проверка на гимназията, където е учила изчезналата 17-годишна Ивана и ще иска обяснения от директорката и психоложката. Той е възмутен от факта, че тийнейджърката си е оставила телефона при класната и тя не е предприела нищо. 

„Децата и в училище са жестоки - посочи Дангов пред БТВ. - Това, което имам като предварителна информация е, че са и се подигравали, изолирали са я последната седмица. Тя е имала херпес на устата и са и казвали „ти си болна" и „никой няма да говори с теб."

„До мен достигат сведения, че това дете наистина е имало здравословен проблем - съобщи още той. - Неглижиран, къде от родителите, къде от психолозите, къде от директора. За мен не е нормално, детето да излезе, да си остави телефона на класната и тя да не казва нищо."

Според него има редица пропуски, които са довели до изчезването на момичето.

Той видял постовете в социалните мрежи и коментарите за недоброто отношение към момичето и за малтретиране от страна на съучениците й. Затова той ще иска да се проверят действията на директора на учебното заведение, на класния ръководител и на училищния психолог. 

Дангов е убеден, че ако е имало нарушения и те съзнателно или не, са довели до случилото се, са необходими наказания. Докладът от тази вътрешна проверка градоначалникът ще го предаде на Министерството на образованието и РУО-Кюстендил. Той съобщи още, че ще събере през следващите дни всички директори. 

Издирването на тийнейджърката продължава вече три дни, Ивана се търси от доброволци, полицаи, жандармерия, като се проверяват различни райони. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук