За първи път ми се случва да вземам решения в подобна криза. В началото беше изненадващо. За много кратко време трябваше да вземам много адекватни решения.


Успяхме да създадем много добра организация в областта и това се вижда от данните, които показват, че ние сме една от областите с най-малко заразени с COVID-19. Нещата ще отшумят, убеден съм. Това заяви кметът на Разград Денчо Бояджиев в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

Припомняме, че собствениците на ФК „Лудогорец“ Кирил и Георги Домусчиеви са най-големите дарители в региона. Той подчерта, че общината се е справила и е отговорила на потребностите на хората.

„Това беше ново и за бизнеса. Създаде се добра и адекватна организация в големите предприятия в областта. Не се допусна да има заболели служители. Братя Домусчиеви показаха как бизнесът трябва да бъде адекватен и отговорен към проблемите на хората. Хубаво е, че протегнаха ръка към хората от Разградска област.

Те направиха нещо, което всеки предприемач трябва да прави - да има добра връзка между бизнеса и администрацията. Бизнесът е много важна страна в битката срещу пандемията. Всички предприятия действаха адекватно в създалата се ситуация. Така трябва да бъде във всяка една икономическа и обществена структура“, обяви градоначалникът.

„Братя Домусчиеви започнаха с правилното решение - да изградят структура, която да работи за здравето на хората. С тяхна помощ в Разград имаме една от най-добрите апаратури за изследване на пациенти. Добрият резултат се получи на база на съвместните усилия и съгласуваността между бизнеса и администрацията“, не скрива признателността си Денчо Бояджиев.

„Не сме спрели да реализираме проектите на общината“, подчерта той. Призна, обаче че ще има леки отклонения от първоначалните идеи, но ще се навакса. „Не разчитаме само на външни инвестиции, но и на вътрешни. По-важното е икономиката да стъпи на краката си, защото постъпленията идват именно от оттам. До края на годината няма да достигнем параметрите, които бяхме заложили, но догодина ще го постигнем“, убеден е Денчо Бояджиев.