Петокласник от ОУ "Петър Бонев" получи тежки обгаряния на двата крака в двора на училището от изхвърлена незагасена жар. Инцидентът станал вчера около 10 часа, докато Александър играел в двора на училището със съученици, пише "Марица".

Синът ми е паднал по време на играта в необезопасена зона, на която се изхвърля ежедневно жар от котела в сградата. Той, не знаейки за нея, пада и се запалват обувките и чорапите на детето ни.


Вследствие на това е с изгаряния 2-3 степен, разказа пред пловдивската медия бащата на детето Рангел Тотов. Когато му се обадили от училището, той успял за 5 минути да пристигне. Открил сина си в лекарския кабинет, където сестра се опитвала да му помогне. 


Снимка: Марица

Кожата му беше свлечена в свивката до двете глезенчета, чорапчетата бяха направо залепнали за кожата. В момента го оперират, разказа Тотов. Детето е настанено в клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. 

Бащата е възмутен от случилото се."Недопустимо е в двора на училището, където децата играят, да се случва всичко това!", каза той.  Тотов обясни, че това не е първи случай. Той е категоричен, че ще съди училището.