Бивш боксьор от Ямбол издъхна като бездомник в района на местната ж.п. гара, на трупа на клошара се натъкнали в понеделник пътници, които алармирали МВР, пише Монитор.
От ОД на МВР уточниха, че наистина имат такъв случай. 57-годишният Стефан, познат с прозвището Чарли, е починал от естествена смърт, нямало данни за упражнено насилие върху него.

Мъжът от години обитавал района на гарата, като нееднократно окупирал чакалнята, а заради разнасящата се от него неприятна миризма хората предпочитали да стоят на студа. Заради създаваните неудобства многократно били алармирани институциите, но нито една от тях не се била ангажирала с казуса.

Началникът на жп гара Атанас Атанасов сподели , че Стефан Петров наистина в младостта си активно се занимавал с бокс, но след това се занемарил и станал бездомник. Последните 3-4 години бил „постоянно присъствие“ в чакалнята, която ползвал дори за естествените си нужди. За кратко го настанили в старчески дом във врачанско село, но избягал от там и се завърнал обратно в родния си град. 

Преживявал с 300 лева пенсия. В понеделник през деня бил взет от екип на ЦСМП- Ямбол след поредно обаждане за съдействие. В центъра превързали рана на единия му крак, след което го отвели обратно до гарата. Там го оставили извън сградата, а няколко часа по-късно пътници го открили вкочанен.

„Тъжна история, трудно ми е да го разказвам след всички перипетии около него и много пререкания с пътниците заради мръсотията около него. За съжаление това са фактите, дано нямаме други такива случаи...“, уморено разказа Атанасов.