Лекар от Пловдив се нуждае от сложна мозъчна операция и болничен престой общо на стойност 60000 евро. Интервенцията трябва да се извърши в Международния институт по Невронаука INI в Хановер.

Доктор Момчил Димитров Русев е дългогодишен асистент и изявен клиницист, специалист по Протетична дентална медицина и специализант по Дентална имплантология, съпруг на д-р Йоанна Георгиева от МУ-Пловдив, както и баща на три деца.

„Ръководството на Медицински университет-Пловдив се присъединява към апела за съпричастност на целия колектив на Катедрата по протетична дентална медицина. Нека заедно да помогнем на нашия уважаван колега“, се казва в апел на ректора на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева.

Дарителските сметки в лева и евро са в Уникредит Булбанк, както следва: BGN: BG49UNCR70001524738114 – титуляр МОМЧИЛ ДИМИТРОВ РУСЕВ EUR: BG33UNCR70001524738111 – титуляр MOMCHIL DIMITROV RUSEV.

„Надявам се да откликнете за възстановяването на д-р Русев. Вярвам в думите на Хорас Браун: "Едно от най-големите чудеса на Бога е да дава възможност на обикновените хора да вършат необикновени неща".

Вярвам, че всички ние от Академичната общност на МУ-Пловдив имаме добри сърца и сме способни на необикновени неща!“, казва още проф. Мурджева.