Във връзка с извършени кражби на вещи от автомобили, паркирани в близост до плажовете на територията, обслужвана от Районно управление – Приморско, са проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия, като със съдействието на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас и сектор "Специализирани полицейски сили". Това съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Установени и задържани са: 45-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Благоевград и 25- годишна жена от кюстендилското село Слатино, отседнали на квартира в Приморско.

При извършено претърсване на квартирата им, както и на автомобила, с който задържаните се придвижвали, са намерени и иззети множество вещи : очила, часовници, телефони, лаптоп, парична сума в размер на 1 600 евро, ел. устройства за отключване на автомобили, имащи отношение към извършените кражби.

Доказана е съпричастността им към извършена на 10 юли т.г. и 17 юли т.г. кражби от леки автомобили, паркирани в близост до плаж "Перла" край Приморско. Работата по документиране на цялостната пре