„Бях подложена на психически и физически тормоз. На два пъти бях жертва на побой от страна на бащата на детето ми. При последния случая бяхме изведени с полиция в Германия, а спрямо него наложена ограничителна заповед“.

Това сподели за 24rodopi.com майката на 5-годишното дете, чийто баща принудително го взе от детска градина в Кърджали, а впоследствие бе задържан за хулиганство.

Габриела Василева е на 35 години. Кърджалийката решава да се прибере в Германия, заедно с двете си деца, и да остане у дома, при родителите си, заради системен тормоз, твърди тя пред екипа ни.

Лъсна причината за драмата с отвлеченото от баща си 5-г. дете

Жената има по-голяма дъщеря от първия си брак. Заминава заедно с нея за Германия през 2014 година. Заради проблеми с работодателя нейни приятели я свързват с бъдещия баща на момченцето й, който има бизнес със заведения за бързо хранене. Постепенно между двамата се заражда симпатия, прераснала във връзка. Заедно са от 2016 година. Ражда се и момченцето.


„Лека-полека разбрах с какъв човек съм се събрала. Имаше психически тормоз. След това извинения. После всичко се повтаряше. На два пъти бях жертва на побоища. На 29 срещу 30 април 2022-ра година бяхме изведени от квартирата му с полиция. Спрямо него бе издадена ограничителна заповед. Но понеже квартирата е на негово име, ние трябваше да се преместим. Заедно с двете деца се настаних при моя приятелка. Пред адвоката ми бе и дъщеря ми, която потвърди всичко, дори това, че и тя е тормозена.

Тормозът продължи чрез мъжа на приятелката ми. Бащата на детето изпращаше послания до мен чрез него. Дъщеря ми учеше в Германия, малкият бе на детска градина там. За есенната ваканция през октомври 2022-ра година исках да се прибера с тях в България. Той даде своето съгласие, което дойде рано сутринта по пощата в първия ден от ваканцията. Затова тръгнахме по-късно. Когато се прибрах реших, че това не може да продължава. Когато в Германия той виждаше детето, то винаги се връщаше разстроено, а дори със синини.

Реших да си останем в Кърджали. Детето започна да посещава психолог. Само веднъж е идвал да го види. Не се е свързвал с мен. Дойде в София, за да се позове в съда на Хагската конвенция, спрямо която детето се води отвлечено щом съдът се е разпоредил бащата да определя местонахождението му. Дори тогава, в София, той не пожела да дойде до Кърджали, за да види сина си“, разказа 35-годишната Габриела.

Гурбетчийска драма зад бясната полицейска гонка на „Тракия“ заради отвлечено 5-г. дете

Тя не е виждала детето си след като баща му го е взел от детската градина.

Момченцето и баща му са в Център за обществена подкрепа.

Срещу 37-годишния мъж е образувано досъдебно производство за хулиганство.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук