83-годишна жена подписва договор, според който строителните дейности струват 63 700 лева. Полицията в Златица проверява сделката. Тази история започва преди няколко седмици с ремонта на една плевня. Собствениците на имота смятат, че са станали жертва на огромна измама.
Ремонтът на малката постройка е само началото на непланирани строителни дейности в тази къща, твърди една от собственичките й.

След появата на първия майстор, се налага намесата на още една бригада.Майсторите твърдят, че има теч, на покрива се качват 6 човека и изведнъж се чува трясък, твърди жена, близка на семейството. Според друга жена, роднина на собственичката на къщата, разказва, че е удряно с инструменти и са чупени здрави греди.

Възрастната жена подписва договор, според който цената на ремонта на покрива е 63 700 лева. Тя твърди, че е накарана насила да го подпише. 

„И са я носили на ръце до колата. Закарали са я при нотариус, в легнало състояние се е разписала. Просто са се възползвали от здравето на една 83-годишна жена” , твърди нейната близка пред камерата на bTV.

Изпълнителят е фирма, регистрирана в Бухово. Там не откриваме управителя й. По телефона той отказва среща с екипа ни. А това е първият договор, подписан от жената, този за ремонта на плевнята и покрива на кухнята и банята. Извършва го Христо Христов от Златица.Христов показва копие на документа, който обаче изглежда различен.Казва, че за своя ремонт взима 8000 лева.83-годишната жена твърди, че докато текат ремонтните дейности в къщата, плаща общо 18 000 лева.

По случая работи вече и полицията в Златица.