Странни светещи обекти в небето над Пазарджик в четвъртък вечерта паникьосаха жителите на град. „НЛО прелетя над Пазарджик“, казват местните.

Читател на БЛИЦ изпрати снимки до медията ни, които показват летящите обекти.

„В четвъртък около 22:15 над Пазарджик прелетяха в абсолютно права линия над 200 - 300 летящи обекта без да издават звук. Те се движеха с особено висока скорост. 

Направих две снимки, но не успях да направя клип, надявам се други хора от околности да са успели да направят и видео“, казва читателят ни.Оказа се, че странните светещи обекти са забелязани и в други части на страната. Във фейсбук групи на столични квартали също бяха публикувани подобни снимки.


 


Светлините са забелязани и в Дупница. А потребителите в социалните мрежи се надпреварват да коментират произхода им.
 

 

 

 

БЛИЦ припомня, че мистериозни светлини в небето над цяла България шокираха всички точно преди около една година.

Малко след това стана ясно, че истината е съвсем различна. При това доста логична.

Тогава десетки сателити, изстреляни от компанията на Илон Мъск, преминаха над територията на България.Проектът „Старлинк“ предвижда осигуряването на достъп до високоскоростен интернет от космоса. В орбита до края на март бяха изведени 300 спътника, като се очаква броят им да се увеличи и евентуално да достигне до 42 000.

През 2020 г. сателитите се движиха над София от югозапад и продължаваха на североизток. Те са на 550 километра от земята приблизително и можеха да бъдат наблюдавани с невъоръжено око. Движиха се в една линия, представляваха ярки точки.

Най-вероятно „странното НЛО“, уловено в небето над Пазарджик в четвъртък вечерта отново са въпросните сателити.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света