Пловдивчанин се оплака от полицейски произвол навръх 1 юни. Мъжът се възмущава, че е бил глобен на паркинг на хипермаркет, а когато е подавал сигнал за силна музика в 4 часа през нощта, никой не е реагирал. 

"Може да съм спрял неправилно, като съм запушил два автомобила, но майка ми беше в нашата работеща кола и когато попита защо ни глобявате на паркинг, полицаят най-арогантно й отговори “На прозореца ли да го залепя, или ще вземеш фиша?" Без никакво обяснение", възмущава се той.

Ето какво пише още мъжът в сигнала си до  Plovdiv24.bg:

"Внимавайте родители - на паркинга пред магазин "Хиполенд" в Пловдив. Поредният полицейски произвол, на 1 юни глобяваха всички родители, които са решили да зарадват децата си на хубавия празник. Магазинът си има собствен паркинг с улица, отделна от улицата срещу "Метро" (ул. "Недко Каблешков"). Както сами можете да проверите в Google. 

Не разбирам как очакват с такова поведение да върнат доверието ни към полицията. След като попитах защо съм глобен, ми беше отговорено, че съм бил на улица и съм задръствал движението. Може да съм спрял неправилно, като съм запушил два автомобила, но майка ми беше в нашата работеща кола и когато попита защо ни глобявате на паркинг, полицаят най-арогантно й отговори “На прозореца ли да го залепя, или ще вземеш фиша?" Без никакво обяснение.

Докато излизах от "Хиполенд", плащайки леглото на детето ми, което отнема 5 минути и чакайки да отида на рампата, която е зад магазина, видях един господин как чакаше жена си, отново в колата, докато тя взимаше играчка за детето им, и той получи глоба.

Може полицията в този случай “да си върши работата", но когато подадохме сигнал на 112 за силен шум в 4 сутринта, никой не се отзова. Не съм за 20-те лева глоба, предполагам и останалите глобени граждани, имайки предвид цените в магазина, но защо развалят светлия празник и ни глобяват на несъществуваща улица?"

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук