Отново джип на плажа, този път в бургаския квартал Крайморие. В социалните мрежи се появи снимка на колата, която е преминала през дюните на плажната ивица и е заседнала в морето.

Клипове с джипове на плажа в Приморско също заливат социалните мрежи. 

От снимки в социалните мрежи концесионерът на плажа вижда, че вчера, след 8:30 часа вечерта, джип е разорал плажа и е заседнал в морето. Ивицата в Крайморие има видеонаблюдение, но то не обхваща тази зона. 

"Той е качил снимки във Facebook, че джипът се намира в морето, закъсал е и иска помощ от някого с мощна либедка", разказа концесионерът на плажа в Поморие - Николай Димитров.

Следите от джипа по плажа шокират плажуващите. 

Концесионерът на плажа отбеляза, че тази зона се използва предимно от майки с деца. А от екоинспекцията в Бургас уточниха, че в района няма защитени територии, но с просто око се вижда, че на пясъка има дюни. 

БЛИЦ припомня, че миналото лято джип премина по плажната ивица в Приморско, а концесионерът беше глобен с 6 хиляди лева. И това лято се появиха клипове в социалните мрежи с джипове по плажа в Приморско. С единия, твърдят, че се зарежда барче на плажа, а с другия – служители на концесионера се грижели за плажната ивица, като събирали чувалите от кошчетата за боклук. 

От полицията напомнят, че на плажа е недопустимо да има джипове и нарушителите подлежат на санкция. 


Източник: bgonair.bg