В Кърджали свинското вече е над 15 лева за кило. Говорим за врат. В малкия гръцки магазин, в курорт, прясното месо е 6,80-7,20 евро. Уникален вкус, просто на тиган, без особени кулинарни умения, пише 24rodopi.com.

Магазините са пълни с нашенци, които пазаруват до скъсване. Пълна количка с продукти излиза средно 40 евро. Същите неща щяха на касата в Родопите да са поне 100-120 лева. „Луксозен“ чипс, доколкото подобно понятие съществува, у дома е около 8 лева, а при комшиите 2 евро.

„Отядохме си поне на свинско, винаги прясно месо“, споделя пловдивчанин с габарити от около 120 оки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук