Масирана полицейска акция се провежда в Пловдив. Униформени спират наред шофьори във всеки квартал на града, както и по входно-изходните артерии, пише "Марица"

Шофьори се питат в социалните мрежи защо на всеки метър има служители на реда.

Патрули има на Кукленско шосе, ул. "Гладстон", на Рогошко шосе, на "Скобелева майка", в "Тракия" до "Томов Плаза", също по Околовръстното, на Карловско шосе и т.н.

Униформените са се обозначили с конуси и с пуснати светлини. Спират се по няколко коли наведнъж, като проверяват шофьорите от-до. 

По-рано тази вечер екшън със стрелба паникьоса минувачи край панаира в Пловдив.

Спецполицаи с качулки и автомати бяха барикадирали булевард "Марица Север". Хора, дошли да си вземат колите, пък бяха отпращани със зловещо предупреждение, че има терористичен акт. 

"Върнаха ме учтиво, но настойчиво казаха да се отдалеча", обясни жена, която се опитала да отиде към близкия паркинг.

Чуха се и изстрели, което още повече вдигна напрежението. Целият персонал на съседния ресторант "Малката Марица" изскочи навън, за да види какво става.

Чакащи на близката спирка също хукнаха да разберат кого залавят.

В крайна сметка се оказа, че става въпрос за провеждано планирано учение как се обезврежда терорист.  Съответно и стрелбата е била с халосни патрони.

Малко по-късно гражданите бяха допуснати да стигнат до автомобилите си. "Как избраха точно сега да тренират, когато хората се прибират. Изкараха ни акъла!", гневяха се очевидци на фалшивата тревога.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ