Гробът на млада жена от врачанското село Алтимир бе брутално поруган, предаде BulNews. Ужасяващата гавра е извършена събота срещу неделя вечерта, като вчера опечалените роднини са станали свидетели на кощунството. Към момента се знае, че гробът на 28-годишна местна жителка е разкопан, след което е заровен отново. 

Жената е починала преди 10-ина дни. Хора от селото разказват, че е била инвалид, а семейството й не е заможно. Била е заровена единствено със сребърно ланче, но човекът, който се е изгаврил с гроба, си е мислил, че е имала повече ценности.
Кметът на село Алтимир Благовест Благоев заяви, че е потресен от поругаването на гроба. 

"Някой е разбрал, че има нещо заровено и го е търсил. Това не е мислене и не са действия на нормален човек. Който го е направил, явно има психически проблеми. Такъв човек няма място сред жителите на село Алтимир. Това е нечовешко", категоричен е Благоев.

След светкавично разследване и работа по горещи следи от страна на криминалистите от Бяла Слатина, извършителят на потресаващото поругаване е заловен. Той е мъж от същото село, а целта на разкопаването на гроба била кражбата.