Истинско автородео устроил за съучениците си от местното училище 15-годишен седмокласник, който седнал зад волана на семейната кола и я подкарал рисково по улиците на Котел, пише "Монитор".

Бясно движещият се „Мерцедес“ бил засечен от патрулен екип на местното РУ. Според униформените главата на водача почти не се виждала зад волана.

След кратка гонка по уличките автомобилът бил спрян, а за в купето освен малолетния „шофьор“ се оказали още четири негови връстници: две момчета и две момичета от същото основно училище. При проверка на документацията станало ясно, че регистрационните табели на колата са за съвсем друго возило.

По време на разговора с малолетния автоджигит станало ясно, че разходката била заради облог между него и двете момчета, които не вярвали, че приятелчето им е способно да задигне ключовете на колата и да им устрои авторазходката.

Образувано е досъдебно производство. Продължава работата по изясняване собствеността на колата, а хлапетата са регистрирани в местната детска педагогическа стая.