Нова, модерна жилищна кооперация  в ж. к. "Еленово" в Благоевград бе обстрелвана с яйца тази нощ. Неизвестни вандали счупили по стените, терасите и прозорците на живеещите в блока десетки яйца, които са се разтекли по стените и превърнали фасадата на кооперацията в грозно свидетелство на нечия простотия.

Това се случва за пореден път в същата кооперация. Първият път собственици на изцапани апартаменти сезираха полицията за действията на вандалите, но резултат нямаше, съобщава struma.com.

Днес отново ще подадат сигнал. "Не е възможно да не могат да се открият злосторниците, цял ден мием яйцата по прозорците и по терасите ни. Това е безобразие. Остреща е магазин, който се охранява с камери, вероятно те са записали извършителите. Може да се провери. Наблизо има капанчета, където се събират всякакви хора да пият и да се забавляват и предполагаме, че това е тяхно дело, но е крайно време да се вземат мерки", казват собствениците на жилища в блока. 

Ясно се виждат поразиите, направени след бомбардировката с яйца, въпреки че голяма част от изцапаните площи бяха почистени.

Това е поредна вандалска проява в Благоевград. Вчера млади хора напълниха фонтаните в центъра на града с перилен препарат и ги превърнаха в сапунен остров насред площада.