Със заповед на министъра на вътрешните работи на длъжността заместник-директор на пловдивската полиция е назначен комисар Радослав Начев. Днес официално той бе представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

Радослав Начев е роден през 1983 г. в Пловдив. През 2007 г. завършва специалност "Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция“ в Академия на МВР. 

Същата година започва работа като   полицейски инспектор в група "Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“  в сектор "Пътна полиция“ на ОДМВР - Пловдив.

От 2011 г. са му възложени функции по непосредствено ръководство и управление на този сектор, а през 2013 г., след успешно издържан конкурс за израстване в категория, става негов началник.  

През 2015 г. е преназначен на длъжност началник на група в пловдивския сектор "Специализирани полицейски сили“, а през юни 2021 година застава начело на същото подразделение.

От декември същата година до встъпването му като заместник-директор на ОДМВР – Пловдив, работи в Столична дирекция на вътрешните работи, където последователно заема постовете на заместник-началник и началник на отдел "Пътна полиция“.

За постигнати високи резултати през професионалния си стаж в МВР Радослав Начев многократно е получавал награди.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук