Търсят спешно кръводарители за 17-годишното изнасилено момиче от Цар Калоян, предадоха NOVA.

Кръвната й група е А (+). Момичето бе откарано в много тежко състояние в русенската болница "Медика". Тя е с ампутирана лява ръка и 30% изгаряния. Предстоят й още множество операции.

Желаещите да дарят кръв могат да го направят в Кръводарителския център в Русе. От там приемат кръв от цялата страна, като хората трябва да заявят, че даряват за "момичето от Цар Калоян в УМБАЛ "Медика".

Преди 5 г. извергът, изнасилил и запалил братовчедка си в Цар Калоян, се гаврил сексуално и с...

Припомняме, че от Прокуратурата разследва мъж за изнасилване, побой и опит за запалване на непълнолетното момиче. По информация на държавното обвинение соченият за нападател Ниязи Я. и жертвата са първи братовчеди.

Днес в 14 часа Окръжният съд в Разград ще разгледа мярката за неотклонение на 25-годишния мъж. 

Във вторник около 19 часа 25-годишният мъж нахлува в дома на брат си и извършва зловещи действия с непълнолетната си племенница. Момичето е било изнасилено, пребито и накрая запалено.

В това безпомощно състояние е било намерено от майка си, която е чула само името на извършителя и детето е изпаднало в безсъзнание. Откарано е от екип на Спешна помощ в университетската болница „Медика“ в Русе, където лекарите се борят за живота ѝ.

Очаква се днес решението на Окръжния съд в Разград дали обвиняемият ще остане под стража, или ще бъде пуснат под домашен арест.