Подновяват търсенето на изчезналия на 31 юли дупничанин Янек Миланов, предаде БГНЕС. То започна в петък в присъствието на главния прокурор и директора на Главна дирекция „Национална полиция” Николай Хаджиев.

Днес се претърсва районът западно от село Крайници. Хаджиев заяви, че се претърсва район с площ 120 кв. км, засега няма резултат от търсенето.

БЛИЦ припомня, че Янек Миланов от Дупница изчезна на 31 юли. За изчезването му бе задържан за 72 часа и след това пуснат под домашенм арест Васил Капланов-Каплата. Сериозно присъствие на полиция има из цяла Дупница. Блокиран бе квартал „Ценеви” преди няколко дни по време на спецакцията по издирването на Миланов.

В село Крайници е засечен джипът на Капланов, с когото на 31 юли за последно е видян изчезналият 43-годишен Янек. Той се е качил в автомобила, камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него.

На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка.

Самият Капланов пък е привлечен като обвиняем за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия.

БЛИЦ припомня, че днес криминалистът Ботьо Ботев заяви, че "мисли се, че, когато липсва труп - няма убийство, но не бива да се подхожда така... Следя случая. Категорично не трябва да се мисли за нищо друго освен за най-лошото. Дано не съм прав, но мисля, че е така".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!