Полицията в Перник издирва 80-годишния професор Тодор Иванов Бакалов от София. Възрастният мъже в неизвестност от 5 октомври.
Мъжът е напуснал дом в пернишкото село Расник, където е бил на гости на приятели, около 17.30 часа и оттогава е в неизвестност. 

Тодор Бакалов е висок 176 см., с теменна плешивост. Облечен е със сиво сако и сив панталон, носи широкопола шапка тип „Бомбе“ – черно. Който има информация за човека, да се обади на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.
 


Тодор Бакалов е професор и чудесен акордеонист, има многобройни изяви в страната и в чужбина с най-известните народни певци. Изнасял е концерти в много градове на Европа, Азия и Африка. Лауреат на международни конкурси, фестивали, с много престижни награди.

Той се налага се като забележителен творец в областта на българската народна музика и изпъква в няколко направления – диригент с високи постижения в народното хорово пеене, композитор и най-вече защитник на чистотата в българския музикален фолклор, което излага в своите книги с удивителна съзвучност, красота и убедителност.