Приключи почистването на наводнените къщи и дворове в карловското село Слатина. Доброволците, които ще пристигнат през почивните дни, ще бъдат насочвани към Богдан и Каравелово. На 19-ти септември, 378 от пострадалите семейства ще получат еднократно по 375 лв. 

В разчистването на наводнените карловски села днес се включиха и държавни служители на местата, където не може да влезе техника. Тежките машини работят в речните корита, съобщава bTV. 

Нормалният работен ден на Ренета Бамбалова протича пред горещия телефон на областната администрация в Пловдив. 

“Друго е когато си тук на терен, в тези кални наноси, в аромата, в обстановката, хората, погледите”, каза тя.  

Около 400 държавни и общински служители помагат в Каравелово и Богдан днес.

“Нека всички, които имат желание да направят дарение. Това обаче да бъде координирано с общинския Кризисен щаб, защото има опасност да се получи дублаж на някои от предметите, от храните”, заяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов. 

22 фургона ще бъдат доставени до 10 дни за хората, които няма къде да живеят след бедствието. Държавата отпусна 10 млн. лв. на община Карлово. 

“Те са за дейности, които вече са извършени, но там влизат проектиране на ремонта на улици, мостове и на речните корита. Ние трябва да проектираме 11 нови моста”, заяви областният управител на Пловдив Ангел Стоев. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук