Военният Стилиян П. от Стара Загора, който уби жена си Ваня, а после се самоуби, в последно време е живял извън семейното им жилище. Това научи БЛИЦ от свои източници.

Бракът на двойката в последните години е буксувал сериозно. Скандалите и побоите в дома им били станали ежедневие, издават източници на БЛИЦ.

Разследване: Дни преди да застреля съпругата и себе си, военният сторил нещо брутално в Стара Загора

Към момента разследващите работят по няколко версии. Въпреки че се отрича да има любовен триъгълник в ситуацията, БЛИЦ научи, че военният изключително много ревнувал половинката си. Има и версия, според която военният е изпаднал в амок и е отключил нещо на психическа основа в резултат на внезапна ярост.

Полиция и разследващи също така работят и по версия за системна употреба на алкохол, което да е довело до кървавата драма, развила се в Града на липите. 

Поне три изстрела от разстояние метър и половина – два е произвел с пистолет Макаров ефрейторът от инженерно поделение в Стара Загора Стилиян П., съобщи полковник Христо Анчев от пловдивската военна окръжна прокуратура след оглед на местопроизшествието на улица „Хан Аспарух 4 в Града на липите, където бяха намерени два трупа, пише пък "Телеграф".

Първи СНИМКИ от блока на ужасите в Стара Загора

БЛИЦ припомня, че във вторник следобед в апартамент в Стара Загора бяха открити два трупа - на мъж и жена. Това са съпрузи, като по първоначални данни мъжът е убил съпругата си, която работела като медицинска сестра, а после се е самоубил. От законно притежаваното му оръжие са възпроизведени три изстрела, като се смята, че първият е бил предупредителен. 

Мистерията се заплита: Три основни версии за двата трупа на влюбени в Стара Загора

От прокуратурата разкриха, че на 13 август военният е бил в местоработата на съпругата си, където между двамата е станал скандал, който е завършил с физическа разправа.

Демерджиев потвърди БЛИЦ за двойната трагедия в Стара Загора

Двамата имат дете на 9 г., което не е било в жилището по време на извършването на престъплението. 

Тялото на мъжа е било открито в коридора на жилището им, а това на спътницата му в живота в хола.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук