Дарете кръв за Галя, помогнете ни да си я върнем у дома жива и здрава, призова Флагман. 

Това е отчаяният зов на близките на 64-годишната Галина Йозова, която обгоря жестоко при нелеп инцидент с газова бутилка в Бургас. 

След като само преди два месеца Бургас доказа, че може да се обедини и спаси 14-годишния Християн, който бе покосен от волтова дъга, днес от нас има нужда Галя. Бургазлийката се бори за живот в Клиниката по изгаряния във Варна и се търсят много кръводарители, които да помогнат да бъде спасена.

Тя обгоря жестоко, докато приготвяше вечеря на газов котлон вчера следобед. Около 16,21 часа на тел. 112 е подаден сигнал за нелепия инцидент в бл. 42 в ж.к. “Изгрев”.

Галина е откарана във Варна в много тежко състояние след взрива на газовата бутилка в дома й, докато тя готвела. Жената е получила над 40% изгаряния по цялото тяло, включително по лицето, ръцете и торса.

Ако искате да помогнете на Галина Йозова – дарете кръв в Кръвния център в Бургас от 7,30 до 14,30 часа от понеделник до петък. На място е необходимо да кажете нейните имена, за да бъде набавено необходимото количество кръв за Галина, което е доста сериозно.

БЛИТЦ припомня, че неведнъж Бургас се е обединявал в името на човешки живот. Само преди два месеца 14-годишният Християн бе поразен от волтова дъга на ЖП гарата в Бургас и за няколко дни кръводарителска акция цялото количество плазма и кръв бе осигурено с помощта на хората с големи сърца.