Разлагащ се труп е открит в апартамент във Враца. Информацията не беше съобщена в официалния бюлетин на МВР, но от областната дирекция потвърдиха за случая, съобщава BulNews.bg. Трагедията се разиграла в края на миналата седмица в блок №11 във врачанския квартал.
Жена, която живеела сама на 4-ия етаж в сградата, починала в дома си. Съседи забелязали, че от доста време не е излизала от жилището си, а във входа започнала да се носи непоносима миризма на разлагаща се плът. Разтревожените комшии веднага подали сигнал в МВР.

На мястото се отзовали екипи на полицията и пожарната. Униформените разбили вратата и влезли в заключения апартамент. Гледката вътре направо ги потресла – жената била умряла в леглото си. При първоначалния оглед не са открити видими следи от насилие. Кога и как е настъпила смъртта обаче все още не е ясно, тъй като трупът е бил в напреднал стадий на разложение.

Самотницата е 53-годишната Мая Петкова от Враца. Зловещата история на семейството й е достойна за сценарий на филм на ужасите. Тя се нанесла в апартамента преди няколко месеца. Жилището било наследствено, като преди нея там живеел нейният брат. Той също издъхнал в апартамента, като тялото му отново било намерено от съседи. Преди години майка им пък сама сложила край на живота си, като скочила от същия блок.

Историята на Мая също е загадъчна. Въпреки че тя е имала апартамент, е водила клошарски начин на живот. Комшиите разказват, че била препълнила жилището си с всякакви боклуци. По думите им, тя обикаляла контейнерите и складирала различни вещи в дома си.