Мъртва видра е била заснета от очевидец на плажа на Златни пясъци. Според човека най-вероятно се касае за морска видра, която е много рядък вид. 

Тялото на животното е пред хотел "Лилия", уточни човекът. 

Морската видра е хищен морски бозайник. Приема се, че морската видра има най-гъстата, топла и водоустойчива кожа в животинския свят, която, въпреки липсата на мастен слой, ѝ помага да поддържа температура от 38 градуса.


Въпреки че може да ходи по сушата, морската видра прекарва почти целия си живот във водата. Морската видра е напълно морско животно, приспособено към живот във водата. Тя плува по гръб, докато се храни, използвайки коремчето си за маса, а когато спи, се увива във водорасли, за да не я отнесе течението, пише в Уикипедия.

Морските видри обитават предимно крайбрежните части на моретата, където се гмуркат за намиране на храна. Плячката включва морски безгръбначни като морски таралежи, мекотели, ракообразни, както и редица видове риба.

Забелязана е употребата на камъни за разчупване на черупки и раздробяване на плячка, което прави морската видра един от малкото бозайници, използващи инструменти.

В голяма част от ареала си е ключов вид, контролиращ популациите на други организми, като например морски таралежи. Хранителните навици на морската видра включват и видове храни използвани от хората, което често е причина за конкуренция между хората и видрите.