Възрастен мъж от пловдивското село Брестовица е починал снощи в болница. Той е имал други заболявания. Това съобщи пред Нова телевизия медиаторът Живко Давидов.

Той уточни, че не знае дали мъжът е бил заразен. "Може би COVID-19 му е помогнал, за да си отиде от тоя свят", добави Давидов.

"Заразените са в болница. Лекарски екип придружен от жандармерия извърши тестването", каза още той. 

До момента са потвърдени четири случая на COVID -19 в селото. Заболелите са от две близки семейства. Здравните власти изследват още 30 души. В махалата има засилено полицейско присъствие.

В огнището на К-19: Ромите от Брестовица не вярват, че има такава болест и живеят като царе с пари от гурбетчийство СНИМКИ 

„До този момент имаме 4 доказани случая на заразени с коронавирус. РЗИ са направили 30 нови теста през изминалия ден. Всички те са на контактни лица на болните. Селото няма да бъде затваряно на този етап. Това решение е на РЗИ. По моя информация заразените не са се върнали от чужбина“, коментира кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов.

Той допълва, че още вчера е направена дезинфекция на квартала. Осигурени са и 500 маски и ръкавици, които ще бъдат раздавани на хората.

„Не мога да потвърдя информацията, че е починал човек от 4-мата болни. Има притеснение сред хората от квартала. Поминикът на селото е свързан със земеделието и при евентуални по-строги мерки, това може да е проблем.

Мога да заявя, че ние ще настояваме да се вземат мерки спрямо махалата и квартала, а не цялото село. Това е само, ако огнището се разрасне“, коментира кметът на с. Брестовица Любен Радев.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ