Плъхове превзеха видинската болница „Света Петка“, пише BulNews. 

Пациентка е качила снимки на гризачите във фейсбук групата „Забелязано във Видин“, за да видят повече хора каква напаст е тръгнала из двора на лечебното заведението в областния град. 

На фотосите ясно се вижда как голям плъх обикаля около стълбището и кофите за боклук. 

Кристан Каменова разказа, че гризачите се разхождали необезпокоявани в двора на лечебницата, а за никого не е тайна, че плъховете са едни от най-големите разпространители на зарази и болести.  

Момичето твърди, че видинските лекари повече от две седмици не могли да открият причината за силните болки, които изпитвало то в областта на корема. 18-годишната ученичка постъпила в отделението по Гастроентерология в МБАЛ „Света Петка“ на 15 декември и след два дни била изписана. 

Младата видинчанка никога няма да забрави преживяното там.

„Отделението беше толкова мръсно. Пълна мизерия! Хлебарки пълзяха навсякъде. Една от гадините ме полази. Докторите, сестрите и санитарките се държаха ужасно с мен и с другите пациенти. Лекарите казаха на родителите ми, че съм анорексичка, а аз просто съм по-слабичка“, разказа пред медията ни потресеното момиче. 

Изплашените родители щом чули тежката диагноза – анорексия, тръгнали да търсят второ мнение от специалисти в София. След направените консултации доктори и психолози категорично са отрекли дъщеря им да страда от това заболяване. 

На 19 декември обаче Кристан се върнала отново в болницата във Видин с още по-силни болки. Едва 10 дни след това хирург прегледал момичето и открил, че има възпален апендицит и на 29 декември 18-годишната видинчанка била оперирана по спешност. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук