Мъртво пияна и дрогирана 29-годишна жена потроши инвентара в Спешното приемно отделение на старзагорската държавна УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович". При опит да бъде укротена пациентката нанесла юмручни удари и на завеждащия отделението, д-р Милена Василева, съобщава "Монитор".
Жената пристигнала в окаяно състояние, със синини и мокри дрехи към 22,00 часа на 8 февруари. От съпровождащата я нейна позната станало ясно, че преди това е била малтретирана от техен познат.

Минута след като била въведена в шоковата зала, за да бъде прегледана у нея се отключила зверска агресия и за отрицателно време превърнала залата в истинско бойно поле, разказаха свидетели на поредния инцидент.

От средата на м.г. спешното приемно отделение няма никаква охрана, по неизвестни съображения на болничното ръководство бил изключен дори паник-бутона за връзка с дежурните от МВР.

Налагало се при необходимост от спешна намеса на униформените лекарите да звънят или от личните си мобилни телефони или по вътрешната връзка да търсят регистратурата.

В крайна сметка агресивната пациентка била закопчана с белезници и отведена за разпит, но час по-късно е върната на медиците.
Тогава вече, по разпореждане на дежурен психиатър Теодора Н. била откарана по спешност в държавната психиатрична болница – Раднево за евентуално хоспитализиране.

Ситуацията е неудържима, на практика сме изоставени на произвола на съдбата, няма седмица, през която да нямаме инциденти и само по чудо до сега няма заклан или пребит колега, категорични са медиците от центъра.