Благородна постъпка на полицаи развълнува хиляди в социалната мрежа Фейсбук. За доброто дело научаваме от публикация на Георги Атанасов, пише glasnews.bg.

Георги Атанасов разказва, че е забелязал две жени и едно дете да спят на пейки в района на бензиностанция в Плевен. Детето било завито с якето на един от служителите на бензиностанцията. 

Мъжът се зачудил каква е причината двете жени и детето да спят на пейките, той попитал служителите на бензиностанцията, а те му отговорили, че жените са работили в Гърция и били изгонени от работа - без да им бъде платено. Това са обяснили самите те на персонала.

"Вървели два дни пеша, докато любезен мъж не ги качил в камиона си и ги докарал в Плевен откъдето да си хванат влак за Русе и след това за Румъния! За жените нощта беше голямо изпитание, но най-вече за малкото момче, което беше с тях!

Втората трудност беше да стигнат до жп гарата и да купят билет, въпреки че нямат пукнат лев в джоба си! След като купихме храна, вода и дадохме пари на жените видяхме на отсрещния тротоар патрулна кола с двама полицаи, помолихме момчета от полицията да ни помогнат!", добавя Георги.

По думите на Георги полицаите са реагирали на секундата. Качили са детето и двете жени в патрулката и казали, че ще им купят билети, както и че ще изчакат с тях до тръгването на влака.

"Благодаря Ви, момчета! Ако повечето бяха като вас, България щеше да е 100 пъти по-добре! Благодаря и за разбирането и помощта, която оказахте на невините хора! Адмирации и за екипа на бензиностанцията, които помогнаха!", завършва публикацията си Георги Атанасов.

Публикацията събра над 4 хиляди харесвания. Не закъсняха и коментарите с поздравления към служители на реда. Поздравления за стореното добро бяха отправени и към Георги Атанасов.

"Изключително благородна постъпка. Адмирации за служителите на бензиностанцията. Адмирации за служителите на МВР", "Браво на полицаите и на всички, помогнали на изпадналите в беда хора! Така трябва да правим всички!", "Респект за всички участвали в тази добрина!", "Браво, нека има повече такива сърдечни хора!", гласят малка част от коментарите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук