Есента дойде, а с нея и някои от сезонните деликатеси - например печените чушки. Но, ако човек иска да си хапва от домашно приготвените, трябва да се потруди сам с печенето им, а това може да не се хареса на съседите. Особено, ако става въпрос за Пловдив, по специално кв. "Кючук Париж", пише glasnews.bg.

В мрежата споделиха снимка на гневна бележка, с която съсед изразява мнението си за капиите, които пловдивчаните в блока печат.

Бялата хартийка, описваща цветущо ситуацията, е залепена във входа на блок. Посланието завършва със "страшна" клетва.

Вижте част от текста на бележката:

"До съседите, които цял месец пекат чушки, не ви ли омръзна да ставате в 5 часа сутринта, за да усмърдявате целия блок?! Не спряхте да ни будите с тези миризми и да ни умирисвате дрехите по просторите".

Снимка на бележката е споделена в една от групите на "Кючук Париж" в мрежата, където ситуацията не оставя пловдивчани равнодушни.

Едни споделят, че и техните съседи правят същото. Други се чудят защо подобна дреболия ядосва толкова някои хора. Не липсват шегаджии според, които проблемът е ясен. Според тях просто авторът на бележката няма чушки, които да пече.

Вижте коментарите на жителите на квартала:

"Хора без работа! Не, не тези, които стават в пет сутринта и усмърдяват целия блок. Ами тази, която е жертвала време да пише толкова дълго и тъпо послание. Явно си няма работа. Мили съседи, дайте и на нея един чувал чушки и един чушкопек, да клечи на него и да не мисли за глупости!", Ангелина П.

"Какво ви пречи, че хората си пекат чушки! Нали не е у вас! Хората се запасяват, защото не се знае какъв глад ни чака. Ако ни мобилизират и нас тогава ще им тропате по вратите за печени чушки", пише Иванка П.

"Една от причините да обичам есента е точно тази- минавайки покрай блоковете да ми мирише на печени чушки!", добавя Петя С.

"Ооо, в нашият блок е същото. Започва се от 5 сутринта на обяд почиват и следобед следва продължение", коментира Станислава Д.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук