Пловдивчанин сподели куриозна ситуация при пътуване от Пловдив до Пазарджик и обратно с влак. За ползването на услугата на БДЖ той е получил общо пет касови бележки, пише Plovdiv24.bg.

Удобният час за пристигане в Пазарджик на мъжа е бил с пътнически влак, за което си е закупил билет за отиване и връщане на цената от 4.35 лв.

На връщане обаче решава да се качи на бърз влак и да доплати за първа класа и място. На касата започват да му издават не една, не две, а цели 4 касови бележки, които служат като билети. Една за 50 стотинки за запазено място, втора за 90 стотинки за разликата между цените на пътуването с пътническия и бързия влак. Третата касова бележка е на стойност 95 стотинки за разликата в цената между първа класа на бързия влак и втора класа на бързия влак.Най-куриозната касова бележка от всичките 5 е тази на стойност 0.00 лева, която е за талон към билет за заверка, който служи за доказателство, че се е върнал в рамките на полунощ на същия ден.

Така за едно пътуване БДЖ издава пет касови бележки, вместо всичко да се изпише най-много на две.

“Все едно за всеки артикул в магазин за хранителни стоки да получаваме отделни бележки", обяснява пловдивчанинът.

Другият куриоз е, че в рамките на пътуването от 30 минути не е минал кондуктор, който да завери въпросните билети. БДЖ трябва да сложи контейнери за разделно събиране, коментира мъжът.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук