Екип на полицията в Пловдив отне предимството на пешеходец на "зебра" пред хотел SPS. Това става видно от кадри на видеорегистратор. Случаят е от тази сутрин, пише GlasNews.bg.

На кадрите се вижда как патрулката, която е в лявата лента преди кръговото кръстовище до хотела на бул. "Освобождение" и се движи в посока "Цариградско шосе", продължава направо и не осигурява предимство на пешеходка, увеличавайки скоростта.

За разлика от полицаите, други участници в движението спират пред зебрата и изчакват жената. Не става ясно дали служителите на МВР за бързали по сигнал, но в такъв случай е трябвало да има пусната сигнализация.

Потребителите в мрежата коментираха поведението на униформените.

"Не стига, че милиционерът кара в грешната лента, ами и газ дава, не чака пешеходеца. Няколко нарушения наведнъж. А мен ме глобяват, че съм си спрял пред вкъщи, накрая на затворена улица, без да преча на никой, защото половината автомобил е качен на тротоара", посочва Тодор Ч.

"Поредния случай на униформени да нарушават законите , те май само за това стават и да се крият по храстите", добавя Г. Николов.

"Това не е нарушение, а обучение! Какво не трябва да правиш на пътя!", пише И. Христов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук