Венцислав Младенов, който бе жестоко убит в Нареченски бани, се съмнявал в лоялността на своите съдружници - Марин и Северин Боюклиеви. Той дори подозирал, че ще бъде „набутан” за пари от бащата и сина, които са обвинени в неговото убийство. Това заяви пред съда един от свидетелите по делото Симеон Ставрев, който е дългогодишен служител на Венцислав, съобщава "Трафик".

Севдалин и Марин Боюклиеви са обвинени, че в съучастие умишлено са умъртвили 47-годишния си съдружник – бизнесмена Венцислав Младенов. Днес те отново се изправиха пред съда. Делото трябваше да продължи с разпитите на няколко свидетели, като трябваше да бъде представено и заключението от направената съдебно-техническа експертиза.

Заседанието стартира в отсъствието на двама от тях, които не са били редовно призовани. В залата се явиха единствено вещото лице и Ставрев, който охранявал паркинг в Люлин, собственост на убития.

Месеци преди убийството Младенов му споделил, че смята да строи ресторант в Нареченски бани, в съдружие с Боюклиеви. Венцислав вече имал и няколко други заведения на различни места в страната. На няколко пъти Ставрев му изпращал суджуци и продукти, необходими за мястото за хранене.

Свидетелят научил, че Венцислав сам бил заплатил концесионната такса за терена, който им бил предоставен от общинската администрация. Размерът ѝ бил 15 000 лв. По думите му, се случвало да посяга и към оборота от паркинга, за да финансира някои дейности на ресторанта. Малко преди убийството Венцислав споделил и че е монтирал камера в ресторанта, която е свързана с мобилния му телефон. 

Припомняме, че въпросната камера е запечатала кадри от деня на убийството. На видеото се виждат баща и син Боюклиеви, както и Венци. Тримата правят ремонт на обекта, а Севдалин в Марин къртят гипсокартона и премахват двете масивни дървени греди.

Именно се една от тези греди се предполага, че е бил убит мъжът. Младенов имал съмнения за извършващи се злоупотреби от неговите съдружници и затова поставил камери в обекта. Той направил и ревизия, при която установил липсите. Вечерта на 21 март между него и двамата обвиняеми избухнал скандал.Севдалин и Венцислав се сбили, а в ръкопашната свада не след дълго се намесил и Марин. 

Побоят е бил яростен, но все пак Венцислав е бил жив, преди да бъде завлечен в задна стая на заведението, където е бил довършен чрез силни удари с  греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва.  

Пред магистратите свидетелят изтъкна, че Младенов изключително много държал на честните взаимоотношения и спазените обещания. И допълни, че бил избухлив, но пък бързо му минавало. 

„Палеше лесно, викаше, а след 10 минути му минаваше. Никога не е псувал”, заяви той.

В крайна сметка, експертното заключение не бе представено в съда днес. Искането за отлагане бе на прокуратурата, а мотивите - че експертизата повдига въпроси, чиито отговори могат да дадат другите свидетели, които не се явиха днес в съдебната зала.

Защитата на обвиняемите в лицето на адв. Гиргинова пък поиска да бъдат призовани още двама свидетели, които да изяснят отношението на Венцислав към баща и син Боюклиеви.

Следващото заседание бе насрочено за 12 октомври.