Автобус се заби в къща до Дом "Младост" във Варна, показват снимки от групата "Виждам те КАТ - Варна". Има ранени, твърдят очевидци, според които едно дете е със счупена челюст.

Според коментарите на шофьора на автобуса му е прилошало, съобщава "Петел".
Голяма част от хората в коментарите сочат като причина умората сред водачите и неспособността на общината във Варна да реши проблема с липсата на кадри.

Общинският превозвач има нужда от повече от 30 водачи, за да обслужва нормално всички линии в града. От дружеството обявиха, че ще поемат обучението на желаещите да станат зад волана на автобусите и тролеите от масовия транспорт. Кандидатите обаче се броят на пръстите на едната ръка.

В последните години общинското дружеството „Градски транспорт” е докарано до изключително тежко състояние, което някои определят като фалит, задълженията му надхвърлят 10 милиона лева. Само за първите 5 месеца миналата година е натрупана загуба от 5,5 милиона лева.

Одит миналата година излезе със становище, че "е налице несигурност, която би могла да породи значителни съмнения относно способността на дружеството да продължи да функционира като действащо предприятие".