Кметът на Дупница Първан Дангов поиска радиомълчание по случая Ивана. Той обясни, че е очевидно, че след като толкова дни Иван не е намерена, това няма да стане и в следващите дни.

Според него ангажирането на толкова държавен ресурс в издирването в околностите на Дупница няма да даде резултат, тъй като разследването трябва да се съсредоточи по други линии.

Дангов заяви в сутрешния блок на Нова ТВ, че преди два дни е говорил и с премиера Николай Денков по случая, но той му е прехвърлил отговорността.

"Но какво да направя, като родителите на Ивана ме попитаха лично в кабинета ми дали ще намеря детето", обясни Дангов за акцията. Не даде обаче повече обяснения и коментар дали има смисъл според него издирването да продължи по този начин, както досега. Посочи веднага след това, че "ние трябва да започнем да говорим сериозно за проблема с нашите деца". 

Кметът на Дупница разтърси България с думи за мистериозно изчезналата Ивана

В отговор на въпрос обаче Първан Дангов заяви, че версията за отвличане би трябвало да се възприема сериозно

БЛИЦ припомня, че 17-годишното момиче е в неизвестност от 23 февруари, когато родителите й подадоха сигнал, че не се е върнала от училище. Стана ясно, че е напуснала учебните часова малко по-рано и е оставила багажа и телефона си там.

Вече седмица полиция и доброволци издирват, включително с кучета и техника, Ивана в околностите на Дупница, но бе открито единствено якето й

Съучениците на 17-г. Ивана разтърсиха България с тези думи

В Дупница се разгоря и сериозна дискусия дали става въпрос за агресия и тормоз от страна на съученици на Ивана, което бе отхвърлено обаче както от класния ръководител на детето, така и от негови връстници. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук