Полицията разследва мистериозната смърт на майка и дъщеря в Бяла Слатина, съобщават от пресцентъра на областната дирекция на МВР във Враца. 

Труповете на двете жени са открити вчера, след като полицията разбила вратата на жилището им. Към 10.30 часа жена от Кнежа отишла в местното районно управление и помолила униформените за съдействие.

Тя разказала, че след като няколко дни нямала връзка със свои роднини в градчето, отишла на адреса им да провери какво става. Когато обаче никой не ѝ отворил, тя се притеснила и отишла в полицията. 

На мястото се отзовали дежурни служители на реда. Те разбили заключената входна врата на жилището и останали потресени от гледката вътре. Там лежали труповете на двете жени на 57 и 38 години. 

Криминалисти незабавно се заели да разследват случая. В присъствието на съдебен лекар бил извършен оглед на телата, но видими следи от наранявания не били открити. 

Полицията продължава работа по случая. Образувано е досъдебно производство по чл. 116 от Наказателния кодекс, който е за убийство.

Според местните хора, до трагедията се е стигнало заради дъщерята, която била с разклатено психично здраве, съобщава "Конкурент. Тя била агресивната и в Бяла Слатина подозират, че е предизвикала смъртта на майка си, а след това е сложила край и на живота си. Тъй като по телата, намерени от полицията, няма следи от насилие, вероятно това е станало с хапчета.

В Бяла Слатина познават и майката, която е известна волейболистка от местния „Чавдар“ от близкото минало, и дъщерята. Нищо от последните дни не показвало, че е възможно да се случи подобна драма.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук