След дисциплинарно производство, проведено в края на април т.г., със заповед на директора на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Лазар Христов е наложено дисциплинарно наказание „уволнение“ и е прекратено служебното правоотношение на служител от Районното управление в Казанлък, управлявал служебен автомобил след употреба на алкохол. Това съобщават от пресцентъра на Дирекцията. 

През май т.г. Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо 51-годишен полицай, предаден на съд за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол по време на работа. Деянието е извършено в Казанлък на 25 януари т.г.

Мъжът е управлявал патрулен лек автомобил “Шкода Рапид” с концентрация на алкохол в кръвта 1.56 на хиляда, установена с техническо средство. Престъплението е квалифицирано по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което полицейският служител е обвинен, е лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева. 

Случаят още веднъж доказва предприетото безкомпромисното отношение на ръководството на МВР към служители, извършили дисциплинарни нарушения, посочват още от ОДМВР - Стара Загора.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук