Шофьор на бусче заряза пътничка насред снежната гора, като преди това я посъветва да спре някоя кола на стоп, за да се прибере до дома. За потресаващата случка разказва възмутена жена в сигнал, изпратен до Plovdiv24.bg тази сутрин.

"Здравейте, изпращам Ви сигнал за проблем. Днес, 15 февруари, подадохме сигнал към снегопочистващата фирма за пътя към с. Дедево, община Родопи, че е леко заснежен и трябва да се почисти, защото в петък има автобус за селото и ако не е почистен, автобусът не може да стигне до селото. Фирмата реагира и изпрати снегорин. Въпросният се движеше 10 минути преди автобуса. Но въпреки че снегоринът изчисти пътя, автобусът стигна до средата на пътя и... спря. Шофьорът помоли пътничката да слезе и да спре на автостоп пътуващите коли за селото, защото не може да стигне дотам. Уведомихме както диспечера на автогарата, така и управителите за развилата се ситуация. Обяснението беше:1. Няма проблем, че пътничката е изоставена някъде в гората - проблем щяло да има ако пътниците са повече от един човек.

2. Нямало значение, че колите се движат по пътя без проблем, щом автобусът (бусчето) не може да се изкачи до селото, значи пътят не е почистен. За протокола - пътят беше почистен, а бусът беше с лоши гуми.Не може да извършваш обществен превоз с необезпечени за зимните условия превозни средства, но е факт, че с случва. Не може да обясниш на хората, че са маловажни, защото пътникът е един. Не може по договор да ти се изплащат парични средства, за да извършваш транспорт от Пловдив до Дедево и обратно, и да не се изпълняват тези курсове, защото дали има пътници, или не, автобусът е длъжен да пътува и за този курс плащаме всички ние данъкоплатците!".


От фирмата-превозвач не отрекоха, че са зарязали своя пътничка по следата на пътя за Дедево, както твърди възмутената жена. В отговора, който от фирмата изпрати, се казва: "Нямаме политика да отговаряме или коментираме публикации в медиите. Само Ви изпращаме снимки на "перфектно почистения път“ по маршрута към с. Дедево и снимки на "лошите гуми“ на технически "неизправния“ автобус".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!