Плажът в бургаския квартал Крайморие посрещна първите си туристи. От този уикенд вече са поставени чадъри и шезлонги, има и работещи заведения, пише "Флагман".

Концесионерът Николай Димитров в последния месец усилено подготвяше ивицата за Лято 2020.


Независимо от непрогнозируемия сезон той е инвестирал сериозни средства в основното почистване и обезпаразитяване на плажа. Напълно обновени са баните, в тях има монтирани дезинфектанти, закупени са и нови шезлонги.

Плажните принадлежности ще бъдат поставяни на 5 метра един от друг, за да се осигури достатъчно дистанция между летуващите. След ставането на всеки турист те ще бъдат дезинфекцирани.


Цените през това лято ще са по 5 лева за чадър и шезлонг, съобщи Николай Димитров.

„Изпълнихме изискванията на Министерството на туризма и намалихме цените с 50 % от заложените в концесионния договор. Важно е да уточня, че когато посетиш плаж, не е задължително да ползваш принадлежностите. На първо място сме поставили здравето, комфорта и спокойствието на нашите посетители. Плажът се чисти ежедневно. И този сезон съм ангажирал висококвалифицирани спасители.


Факт е, че през последните три години нямаме един инцидент. Дай Боже така да бъде и занапред. Имаме работещ медицински пункт. На никого не е отказвано дори хапче за глава. Да поддържаш високовалифициран екип, са нужни много средства, които трудно може да осигурим само от наемателите на плажните заведения”, каза Николай Димитров.

Той съобщи, че още от следващата седмица, независимо, че не му е заложено в договора ще осигури водни спасители за плажа.