Шуробаджанашките назначения в пловдивската полиция не спират. Няколко дни преди „смяната на караула” в държавата, са намерени удобни места в администрацията на дирекцията на роднини и съседи на някои полицейски началници, пише TrafficNews. 

Със заповед на директора Васил Костадинов в отдел „Административен” са били обявени две свободни места за сектор „КАПО и Човешки ресурси”. На конкурса са се явили близо 10 кандидати, между които е имало и служители, работещи на трудов договор от отдела с 20 годишен стаж и опит в направление "Човешки ресурси". 

На първо място обаче е класирана Атанаска Младенова  - съпруга на бившия шеф на КАТ – Пловдив Венко Младенов, който през 2021 година бе изтеглен в София, на висока позиция в „Охранителна полиция”. До този момент Младенова е била системен оператор в ОД МВР – Пловдив, а след като печели конкурса, тя вече е служител по Закона за МВР.

Разликата е в заплатата, след назначение по ЗМВР възнаграждението се увеличава двойно. Назначение в отдела по ЗМВР е получила и Надка Средева. Тя е съпруга на полицай от Общинска полиция, но не това е наклонило везните. Семейството живее в един и същ блок в тракия с двама началници от въпросния отдел Петър Турийски и Николай Шопов.  

"Докато аз бях начело на "Човешки ресурси" въпросната дама се е явявала многократно на конкурс за държавен служител в ОД МВР - Пловдив, независимо от позицията, за която е обявен конкурс. Същата е държавен служител в областна администрация, но в полицията заплатата е по-висока.

Въпреки многократните явявания, тя всеки път отпадаше” твърди бившият началник Траян Тодоров. „Хора без опит се назначават на отговорни позиции и резултатите са жалки. Системата се нуждае от рестарт и тотална промяна в начина на провеждане на конкурси и съставянето на комисиите”, категоричен е той. 

На практика служителят с дългогодишен стаж, който е отпаднал от конкурса, сега ще трябва да обучава хората, които са се класирали. "Кажете ми каква е логиката на това?" коментира Тодоров, който е категоричен , че подобни назначения се случват с благословията на главния секретар Петър Тодоров и директора Васил Костадинов. 

Но подобни назначения не са само в администрацията, сигнализират възмутени служители на реда. Като пример дават полицай  Георги Серкеджиев от Шесто районно, съвсем скоро щял да бъде инспектор Серкеджиев. Серкеджиев е приближен до директора Васил Костадинов и редовно го информира за случващото се там. В Шесто районно никой не говори с него и цялото ръководство е против издигането на Серкеджиев, но това не пречи да спечели конкурса с "отличен", твърдят полицаи.

 Двамата с директора стават близки, когато Костадинов е началник на същото РУ. Служители споделят, че тогава Серкеджиев редовно се застоявал в кабинета на Костадинов и го осведомявал по различни "казуси". След като Костадинов става директор, Серкеджиев продължава да го усведомява за живота в районното. Серкеджиев е и основен участник в акцията , в която 400 посетители на "Бушидо"  бяха съблечени и обискирани.

Служители от районното си спомнят един от любимите изрази на Костадинов - "Не ни трябват умни, трябват ни верни" и предполагат , че  Явно Серкеджиев е от вторите!!!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук