Шадраванът в Централния градски парк  на Лясковец осъмна целият в пяна, защото някой е решил да се „забавлява“, като пусне в него солидно количество перилен препарат. Вандалската проява възмути жителите на града, още повече че това става преди абитуриентския бал на 25 май, пише "Борба". 

Много емоционален е и постът на кметицата на града Ивелина Гецова: „Е, доволни ли сте, уважаеми наши съграждани, извършили това?! Хареса ли ви гледката?! Задоволихте ли естетическата си нагласа?! „Погалихте“ ли личното си его?! Чувствате ли се като „пичове“?!

Два дни служител на общината чисти, профилактира, пълни с вода (немалко като кубици), за да е готов шадраванът за горещите летни дни, за да е наслада за тези, които ползват парка, за да е готов за фотосесии за абитуриентите, които довечера ще изпратим тържествено.

Днес ще загуби още един ден от работния си график, за да свърши същото, вместо да свърши другата си планирана работа по поддръжката на града. Него едва ли го бърка да свърши това отново, той е на работа и върши задълженията си. Но и водата и заплатата му я плащате вие – данъкоплатците на общината. После не питайте защо някои дейности закъсняват! Не питайте защо едно или друго не е свършено в града!“.

Пред "Борба" Ивелина Гецова заяви, че шадраванът ще бъде почистен преди изпращането на абитуриентите и няма никакво време в тези усилни дни да се занимава да търси злосторника. А и практиката в годините й е показала, че голяма ефективност няма.

„Шадраванът в парка е един, смятахме в скоро време да пускаме и другия, но вече твърде да се замислям дали да го направим. Щом е такова отношението към парковите пространства на моите съграждани…“, допълни тя. Според кметицата на града не липсата на камери е проблемът, а че липсва съвест и чувство на отговорност в извършителите.

А преобладаващите коментари на лясковчани са, че на този, който е свършил всичко това, му липсва каквото и да е възпитание и първите 7 години.