Сметището е близо до къщите ни и боклука буквално влиза в домовете ни. Всички болести и зарази идват от тук. Писахме до кмета, разговаряхме, но никой не ни обърна внимание. Децата ни са болни от туй дето хвърлят всичко тука. Го*на хвърлят тука. Мирише и не може да си отворим прозорците.

Това заявиха пред камерата на bTV жители на ромската махала "Надежда" в Сливен, където вчера на нерегламентираното сметище камион, натоварен с отпадъци, затисна жена и тя почина. "Това сметище трябва да се затвори.


Непрекъснато идват камиони и хвърлят боклуци. Подавали сме жалби, с полицията сме говорили, но никой не прави нищо. Боклукът на целия град се изсипва на това незаконно сметище.

Искаме да се срещнем с кандидатите за кметове и да говорим по този проблем. Искаме паркове вместо сметище. С тези зарази целият град ще пламне. Плъховете се разхождат и влизат в къщите ни. Това сметище е от 15 години. Деца идват тук и ровят. Предупреждавали сме, че ще стане някоя беля", добавиха ромите.

По темата се изказа и зам.-кметът на Сливен Румен Иванов. "Изказвам съболезнования на починалата жена. Това е по-скоро пътен инцидент. Този камион не е на Община Сливен.

Общината чисти всеки ден тук. Камионът е на фирма, която се помещава близко до това сметище и ще бъде санкционирана. Настояваме всички институции да се съберем и да решим проблема. Не сме получавали сигнали досега от гражданите.

Обмисляме да се сложи камера или охрана, за да се спре нераглементираното изхвърляне на боклуци. Всеки ден чистим и буквално след 10 минути отново е мръсно", обяви зам.-кметът.