Болид, участвал в състезания от „Формула 1“, пристигна на Международния технически панаир в Пловдив. Мощният автомобил стана сензацията на щанда на фирма „Тексимп“, предлагаща металообработващи машини от световни марки. Сред тях е и Haas Automation, която има собствен отбор за „Формула 1“. Общото между болида и тези експонати са високите технологии, които са използвани за създаването им, обясниха експерти. 

 Присъствието на болида е само едно от екстравагантните дизайнерски решения в изложбата „Машиностроене“.  Участниците в нея използват уникални начини за представянето си. Например щандът на „Елпром Троян“ съчетава продукти, мултимедия, 3D мапинг и аранжировки с цветя. Избрана е суперавангардна визия, за да импонира на върховото изделие, с което фирмата се бори за златен медал. Това е дигитален интерфейс, с чиято помощ се следят едновременно параметрите на 16 електромотора.

 Елегантни са и експозициите в изложбата „Автосвят Пловдив“, където високите технологии също диктуват модата. Те присъстват във всички леки и товарни автомобили, автобуси, микробуси и специализирана техника от последно поколение. Интересни са трите продуктови серии на Ford Trucks, камионите  Isuzu, All-New Hyundai i30, новите модели на Škoda – Rapid и Karaoq. Очаква се една от сензациите да стане „Лада Веста“, която е с високо  ниво на оборудване. Изложбата демонстрира и голямо разнообразие на асистиращи системи за по-безопасно и по-комфортно шофиране. 

 „Автосвят Пловдив 2017“  се откроява с по-силна бизнес ориентация. Има повече  камиони и пикапи, комунални и специализирани машини, автобуси и микробуси. Например „Булавто“ представя товарните автомобили Ford Trucks, камиони и автобуси Iveco. Експозицията на „Исубус“ включва автобуси  и камиони Isuzu, а на „Автокам“ - автобуси Otokar и камиони КАМАЗ. 

 Предлагат се гъвкави схеми за лизинг и  промоции, за да се улеснят фирмите, които искат да обновят и разширят своя автопарк. Сред най-атрактивните предложения са тези на марките Sitroen, Peugeot, Isuzu, Piaggio Commercial Vehicles,  Hyundai, Škoda, Toyota, “Лада“ и други. С персонално разработени лизингови схеми на „Би Ем лизинг“ може да се купят леки и товарни автомобили, автобуси и микробуси, специализирана техника.   

 Изложбата „Аутотех“ отново предлага всичко за сервиза на автомобилите. Един от интересните експонати е гамата зарядни  станции  за електромобили за домашно и обществено ползване. Тя е разработена от „Елпром ЕМЗ“ и също  кандидатства за златен медал. 

 Най-престижната технологична среща на Балканите  продължава до 30 септември в Международен панаир Пловдив. В десетте специализирани изложби участват над 600 фирми от близо 40 държави.