Шофьор катастрофира тежко с "Ауди" във Видин, съобщава BulNews. Пътният инцидент е станал около 23 часа снощи, на бул. "Панония", до бензиностанция "Лукойл". Лек автомобил "Ауди" Q5 с хасковска регистрация, управляван от около 30-годишен мъж, се е забил в офиса на застрахователно дружество.


Най-вероятно джипът се е движил с много висока скорост преди да катастрофира, тъй като ударът е бил толкова силен, че до около 2 часа, возилото не е могло да бъде изтеглено от офиса и се е наложило да бъде разрязана конструкцията.

Свидетели на зверския удар подали сигнал на спешния телефон 112 и веднага на мястото пристигнали два екипа на полицията и линейка. Спешните медици са транспортирали шофьора до видинската болница, като все още няма данни за здравословното му състояние.


В 22.58 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа на бул. „Панония“ в областния град, в близост до бензиностанция.
При огледа на местопроизшествието било установено, че лек автомобил „Ауди“ Q5, шофиран от 36-годишен мъж от Хасково, при движение с несъобразена скорост навлязъл на изградения изкуствен остров на кръстовище с кръгово движение при бул. „Панония“ и ул. „Акад. Ст. Младенов“.

Водачът изгубил контрол над автомобила, който се отклонил и се блъснал в павилион на тротоара до изхода на бензиностанцията.


В резултат на катастрофата били причинени значителни материални щети на застрахователния офис и на имущество, собственост на бензиностанцията.
Шофьорът отказал да бъде тестван с дрегер за наличие на алкохол и не е дал кръв за проба. Тестван е с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като пробата е отрицателна.


Екип на Денонощна пътна помощ Видин BARS Assistance е оказал незабавно съдействие на място за премахване на автомобила.
По случая е образувано досъдебно производство в областната дирекция на МВР.

Хора, живеещи в района, споделят, че почти всяка вечер на този участък – от кръговото в посока изхода на града, се правят гонки. Може би и затова снощи на мястото на катастрофата почти веднага са се събрали коли и много млади мъже.