Колко мощни джипове може да вдига паякът на Бургас? Отговорът на този въпрос стана ясен преди часове, след като репатриращата машина на ОП „Транспорт“ се опита да отстрани от пътното платно неправилно паркирана Тойота със софийска регистрация, пише flagman.bg.

Служителите на общинското предприятие констатираха явното нарушение – джипът бе паркиран на кръстовището на ул.“Ген.майор Лермонтов“ с ул.“Шипка“, непосредствено до Първо РУ-Бургас.

В този случай мощният всъдеход трябваше да бъде откаран на наказателен паркинг, а собственикът му да плати и глоба за репатрация, и за неправилно паркиране.

Инспекторите снимаха джипа, закачиха го, но се оказа, че въжетата не могат да го обхванат, а и самите те явно се притесниха, че може да стане голям сакатлък и да потрошат скъпото возило. Заради това и още преди да са започнали да го вдигат, те се огледаха гузно, свалиха скобите и тръгнаха.

Дали са извикали друг екип да глоби нарушителя – не е ясно, но малко по-късно си намериха „нова жертва“ – неправилно паркирана баничарка в една от пресечките на ул.“Ген.майор Лермонтов“.