Човек ли е убил, кражба ли е извършил, нагрубил ли е някого... Не! Нито едно от изброените не е сторил уличният музикант, който е свирил на саксофон в центъра на Велико Търново.

Служителите на реда го изгонили, защото до 16:00 часа имало забрана, пише glasnews.bg.

За случая сигнализира Дарина Павлова. 

В социалната мрежа Фейсбук Павлова пише, че е останала възмутена от отношението на родната полиция. Отивайки на работа, тя чула да се носи приятна музика. Оказало се, че музиката идва от талантливо младо момче. След десетина минути обаче спряла патрулка и униформените казали на младежа "да си събира багажа".

"Музиката беше приятна, лежерна, такива изпълнители има във всеки европейски град... Полицаят и полицайката ги разбирам, сигурно не са излизали от областта, но градът ни е много душевно осакатен, това момче навярно си изкарва пари за образование", споделя Дарина и допълва: "Иначе цяла нощ моторите не форсират... Абе, селяния!".

Джулия Стоянова, която коментира публикацията в мрежата, подкрепя мнението на Дарина. Ето какво пише тя: "Момчето свири страхотно и създава само позитивни емоции!".

А Делян Минев смята, че служителите на реда са постъпили правилно - законите са да се спазват.

"След като е забранено до 16:00 ч., значи е. Ако детето Ви спи и някакъв под балкона Ви свири, тогава няма да Ви е ок. Преди време имаше подобен пост срещу някакъв, който свири с все сила пред студентски стол. Ще кажете, че на ГУМ не живеят хора, ама законите важат за целия град.

На полицаите, може също да им е харесала музиката, но законът е закон и те са тези, които следят за спазването му. Навсякъде има улични музиканти, но навсякъде има правила. Аз също харесвам, уличното изкуство, но законът и наредбите трябва да се спазват. Пък за какво изкарва парите момчето си негова работа. Да дойде в 16:00 и да продължи", пише Минев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук