За притеснителен случай сподели мъж във Facebook. Той твърди, че неизвестен е разпръснал стрихнин на детска площадка, а домашният му любимец се е натровил.

Игор М. споделя, че на същото място разхожда и своята внучка, която е на едва година и половина.

Случаят е от пернишкото село Рударци. Немската овчарка на мъжа се натровило с веществото вечерта на 25 марта, а лекари се борят за живота на кучето.

"В селото ни живее убиец! От най- лошия тип убийци - психически болен. Единият избира своята жертва и стреля в нея, а психарят залага капан и очаква своята жертва независимо дали е дете, или животно. Снощи любимата ни немска овчарка Хера се отрови от стрихнин, разхвърлян на площадката", пише Игор М.

Той добавя, че ще направи всичко възможно, за да открие човека, който е разхвърлил веществото. Други жители на селцето разказват за други случаи на натровени животни.

Вижте цялата история на Игор М.:

Скъпи рударчани, имам много лоша новина за вас. В селото ни живее убиец! От най- лошия тип убийци - психически болен. Единият избира своята жертва и стреля в нея, а психарят залага капан и очаква своята жертва независимо дали е дете, или животно.

На детската площадка, която направихме с голяма любов и желание, от която се чува детска глъч, на която разхождам внучката си на 1,5 г. Снощи любимата ни немска овчарка Хера се отрови от стрихнин, разхвърлян на площадката.

Цяла нощ и в момента лекарите правят невъзможното да я спасят. Искам да обещая на всички вас, че ще инвестирам време и пари психарят да получи заслуженото си! В момента разглеждаме всички камери от района и се надяваме на резултат. Ако някой знае нещо нещо по случая, моля да коментира.

Това е поредният случай за опит за убийство на гръбначни животни в страната. Притеснително е и това, че отровата  е била изхвърлена на място, на което играят невръстни деца.

Стрихнинът е силно токсично, безцветно и горчиво вещество. Използва се като пестицид, но и за убиване на малки гръбначни животни. При вдишване, поглъщане или абсорбиране през очите или устата, предизвиква отравяне, което води до мускулни гърчове и в крайна сметка мъчителна  смърт.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук